Waar staan laadpalen?

De autowereld stond op zijn kop toen Tesla in 2012 zijn eerste elektrische auto’s in Europa op de markt bracht. Deze auto’s waren ontzettend prijzig, waardoor het bijzonder was om een Tesla te zien rijden. Om het elektrisch rijden te stimuleren kwam de Nederlandse overheid met het idee om een belastingvoordeel te maken. Dit houdt in dat iedereen die een elektrische auto koopt de komende jaren geen aanschaf- en motorrijtuigenbelasting betaald. Hierdoor werd het steeds populairder om bijvoorbeeld in een Tesla te rijden. Niet voor niets heeft Nederland de afgelopen paar jaren meer oplaadpunten geplaatst. Alle elektrische auto’s moeten namelijk de mogelijkheid krijgen om hun accu op te laden. Maar waar staan de laadpalen? In deze blog gaan wij dit voor je uitzoeken.

Koploper van Europa

Wanneer we kijken naar het aantal oplaadpunten in Europa dan zien we dat Nederland momenteel de koploper is. Dit is niet zo gek aangezien ons laadinfastructuur de afgelopen jaren enorm gegroeid is. In 2018 waren er zo’n 37.000 oplaadpunten, terwijl dit in 2021 toegenomen is tot 66.000. Van al deze laadpalen is het mogelijk om bij meer dan 350 oplaadpunten jouw Ford Mustang Mach-E snel te voorzien van groene stroom. Hierdoor is de accu van jouw elektrische auto binnen 30 minuten weer vol. Dit is ideaal als je veel moet reizen voor je werk!

 

Buitenland

Niets is vervelender dan een lege accu hebben in het onbekende buitenland. Om dit te voorkomen is het noodzakelijk om van tevoren te bekijken waar je precies jouw elektrische auto kunt opladen. Het vinden van een laadpaal is in Nederland nooit een probleem. Toch kan dit in het buitenland een uitdaging zijn vanwege een slechtere laadinfrastuctuur. Zo heeft België slechts 8.000 laadpalen die vooral in de grote steden staan. Duitsland en Frankrijk doen het een stuk beter met zo’n 44.000 oplaadpunten. Ondanks dat dit al een stuk aantrekkelijker klinkt, blijft het belangrijk om jouw reis zo goed mogelijk te plannen. Hierdoor wordt het gemakkelijker om met jouw Tesla Model Y op vakantie te gaan. 

 

Laadpas

Voordat je met jouw elektrische auto naar het buitenland gaat reizen is het noodzakelijk om de mogelijkheden van jouw laadpas te controleren. In de meeste gevallen moet je het laden in het buitenland eerst activeren. Hierna is het pas mogelijk om gebruik te maken van oplaadpunten in Italië, Duitsland of Spanje. Daarnaast is het ook belangrijk om uit te zoeken met welke buitenlandse laadpaalaanbieders jouw laadpasprovider afspraken heeft gemaakt. Zo voorkom je dat je tijdens jouw reis voor verrassingen komt te staan. Kortom in de meeste Europese landen zijn steeds meer oplaadpunten beschikbaar. Toch is het altijd noodzakelijk om voor je vertrek op internet de dichtstbijzijnde laadpalen te zoeken. 

Twee Witte En Rode Tesla Laadstations