Waarom een dierenverzekering vergelijken loont

Iedereen met een hond of kat in huis heeft er vast wel eens over nagedacht: een huisdierenverzekering. Als je met je huisdier bij de dierenarts komt kunnen de kosten behoorlijk oplopen. En je hebt ook jaarlijkse kosten voor controles en vaccinaties. Die kun je ook bij de verzekering declareren. Op die manier kun je al snel zo’n 150 Euro per jaar terugkrijgen. Natuurlijk betaal je premie, maar als je dit afzet tegen de jaarlijkse kosten valt het reuze mee.

Kosten verschillen per verzekeraar

Er zijn verschillende verzekeraars. Gelukkig maar, want dan heb je wat te kiezen. Het is echter wel zo dat iedere dierenverzekering een eigen premie hanteert. Niet alleen de premie, maar ook de dekking van allerlei medische ingrepen is per huisdier verzekering anders. Daarom loont het om dierenverzekeringen te vergelijken. Dat kan bijvoorbeeld bij Tinki.nl en hierdoor kun je veel geld besparen en er voor zorgen dat je een dierenverzekering kiest die aan jouw wensen voldoet. Want je kunt zelf allerlei aanvullende pakketten kiezen.

Waar op letten bij huisdierenverzekering afsluiten?

Het is belangrijk om goed te kijken naar de dekking die de verzekering biedt. Ook ervaringen van anderen zijn belangrijk, want die geven een beeld van de service en kwaliteit van de verzekeringsmaatschappij. Check daarnaast of er een wachttijd is en of erfelijke aandoeningen niet zijn uitgesloten. Vergeet vooral niet om te zorgen dat je bij de aanvraag van een dierenverzekering de juiste gegevens invult. Onjuiste informatie kan leiden tot een weigering, ook achteraf nog. Dat moet je zien te voorkomen want dan moet je zelf voor alle kosten opdraaien en dat kan flink in de papieren lopen.

Wist je dat er ook veel natuurlijke geneeswijzen voor dieren zijn? Ook het overwegen waard, wanneer je het idee hebt dat je trouwe viervoeter niet helemaal lekker in zijn vel zit.