De juiste type scooter helm vinden gids

Wist je dat er globaal gesproken drie type scooter helmen te vinden zijn op de Nederlandse markt voor aanschaf? In dit artikel bespreken we de drie types met voor en nadelen en advies. Allereerst, wanneer je een scooter rijdt is een helm dragen verplicht natuurlijk.

Geen ontkomen aan. Is het niet voor de wet, dan voor jouw eigen veiligheid. Een helm dragen kan het verschil maken tussen leven en dood bij een ongeluk. Een andere reden om juist een helm te dragen is vanwege het feit dat er vandaag de dag uitermate kekke helmen verkrijgbaar zijn.

Retro en vintage helmen die uitermate stijlvol ogen en goed passen bij bijv. je Vespa. Dus ook de mensen die met name esthetische aspecten belangrijk vinden ook voor die mensen is het bezitten van een stijlvolle helm een drijfveer. Enfin, wat wel verschilt per mens is wat iemand fijn vindt qua type helm qua comfort. En sommige mensen zijn net wat meer conservatief dan anderen.

De eerste type helm is de zogenaamde jethelm. Voor veel mensen is dit de geprefereerde helm omdat de kin niet bedekt wordt, en men meer vrijheid ervaart. Wat verder een voordeel is aan de jethelm, voor veel mensen is dit de meest stijlvolle helm en het wordt ook wel de piloten helm genoemd. Een laatste voordeel dat we willen vermelden is dat dit de goedkoopste helm is. Dus voor mensen met beperkt budget een goede optie dunkt ons. Enkele voorbeelden.

Je ziet het zijn uitermate gave helmen die voldoende bescherming bieden. Dan zijn er de integraal helmen. Deze zijn meer voor de conservatieveling onder ons. Voor de persoon die zat geld heeft, uiterlijk vertoond altijd minder belangrijk is dan absolute veiligheid. Een ander voordeel van de integraal helm, hij is integraal, hij bestaat dus uit 1 stuk, en dat betekent dat de helm duurzamer is minder vatbaar voor slijtage. Voorbeelden modellen. Een integraal helm zoals je ziet hoeft niet per se lomp of lelijk te ogen, ze zijn alsnog enigszins esthetisch. Dan is er nog de systeem helm en deze kan omschreven worden als een mix tussen de eerder beschreven helmen, voor iedereen die niet kan kiezen zeg maa