Betrouwbare fietshelmen

Gebruik je de fiets dagelijks of slechts sporadisch, een fietshelm dragen kan nooit kwaad. Bij het dragen van een fietshelm zorg je er tenminste voor dat je rugpijn beschermt bent indien je te maken krijgt met een onzijdig ongeval. Het dragen van een helm zorgt er in dit soort gevallen voor dat letsel aanzienlijk vermindert wordt.

Doe je aan extreme fietssporten dan is het dragen van een fietshelm absoluut aan te raden. In dit soort gevallen kun je dan denken aan racefietsen of mountainbiken. Voor het beschikken over een fietshelm van topkwaliteit dien je dan ook te zijn bij Sporterswebshop.nl fietshelmen. Bij Sporterswebshop.nl vind je een ruime collectie aan fietshelmen van zeer degelijk kwaliteit.

Is het moment aangebroken dat je daadwerkelijk een fietshelm gaat aanschaffen dan dien je als toekomstige helmdrager met een aantal aspecten rekening te houden. Ten eerste is pasvorm het meeste belangrijke element. Past een helm niet goed, dan kun je in principe zo’n helm gewoon laten staan. Een helm die niet perfect past kan namelijk de kracht van een klap niet optimaal verwerken met als gevolg dat bescherming te verwaarlozen valt.

Een ander belangrijk aspect bij een fietshelm is het afstelmechanisme. Heb je uiteindelijk een fietshelm gevonden dat perfect past, dan dien je deze zodanig te kunnen afstellen dat deze volledig voldoet aan het draagcomfort. Een fietshelm dat niet goed af te stellen valt, zal namelijk aan bescherming te wensen overlaten.

Als het gaat om het afstelmechanisme dan zijn er diverse soort mogelijkheden om de afstelling te verzorgen. Goedkope fietshelmen zullen over minder afstelmogelijkheden beschikken dan de duurdere modellen. Het resultaat van een fietshelm dat beschikt over ruime afstelmogelijkheden zal zijn vruchten afwerpen indien je betrokken raakt bij een eenzijdig ongeval. De kans is dan groot dat letselschade stukken minder is.

Voor het verzorgen van de afstelling heb je diverse keuzes. Belangrijk is bijvoorbeeld dat de bediening niet al te complex moet zijn. Snel en eenvoudig een instelling kunnen doen is handig en veilig. In dit geval kun je dan denken aan een draaiknop voor de afstelling dat makkelijk te bereiken is. Een andere optie is dat de fietshelm dient te beschikken over een klik- en sluitsysteem dat eenvoudig in gebruik is.

Niet alleen pasvorm en afstelmechanismen spelen een belangrijke rol als het gaat om de veiligheid dat een fietshelm biedt. Zo kun je ook denken aan de aanwezigheid van reflecterende stickers op de helm. Een ander onderdeel dat een bijdrage levert aan de veiligheid is een inklikvizier.
Een fietshelm nodig dat ook op de juiste wijze bijdraagt aan de veiligheid? Bij Sporterswebshop.nl bent je daarvoor aan het juiste adres.

Fietshelmen van Sporterswebshop